Két héttel meghosszabbították a teljes zárlatot Bécsben

"Aki egyszer is beszélt kórházban dolgozókkal, egészen másképpen tekint a dolgokra" - mondta Bécs polgármestere hétfőn, amikor bejelentette, hogy két héttel, május másodikáig meghosszabbították a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett teljes zárlatot. 

"Tudom, hogy a zárlat meghosszabbítása nem fog osztatlan sikert aratni, de a jelenlegi helyzetben szükségszerű és elengedhetetlen lépés annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk a kórházakra és főleg az intenzív osztályokra nehezedő terheket" 

- mondta Michael Ludwig. Az osztrák fővárosban továbbra is zárva maradnak az üzleteket, és a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatások. Lényegileg csak az alapvető élelmiszereket áruló boltok, illatszerboltok és gyógyszertárak vannak nyitva. A iskolákat legkorábban április 26-án nyithatják ki. A meghatározott helyeken továbbra is kötelező FFP2-s maszkot viselni. Miután Bécs bejelentette a hosszabbítást, hasonlóan döntött Alsó-Ausztria is. Burgenlandban egyelőre nem döntöttek a  a jelenleg április 18-áig tartó zárlat kiterjesztéséről. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.