A Kreml szerint a közeljövőben nem lesz még Biden-Putyin csúcs

Hiába javasolta Anthony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán, hogy akár heteken belül tartsák meg Joe Biden és Vlagyimir Putyin első csúcstalálkozóját, a Kreml szerint a közeljövőben erre még nem kerülhet sor. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője szerint "a kérdés a tanulmányozás szakaszában tart", nem lehet egy ilyen csúcstalálkozót "rövid határidővel" megszervezni.

Dmitrij Peszkov (j.) Vlagyimir Putyin óriási kivetített képe előtt.Fotó: Grigorij Sziszojev/Sputnik via AFP

Peszkov ezután közölte, hogy Oroszország részvétele még a jövő heti, egyébként online rendezett klímacsúcson is kérdéses.

Peszkovot sajtótájékoztatóján kérdezték az amerikai sajtóértesülésekről is, melyek szerint Biden kormánya csütörtökön harminc orosz entitás ellen hozhat személyre szabott szankciókat az amerikai választási kampányba történt orosz beavatkozás miatt, és akár tíz diplomatát - vagy diplomáciai fedésben dolgozó kémet - is kiutasíthat. Erre általánosságban annyit mondott, hogy az újabb amerikai büntetőintézkedések "semmilyen módon nem segítik elő" Putyin és Biden találkozóját.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.