Koronavírus-számok Magyarországon 05.10.
Elhunytak + 91 Σ 28 693
Kórházban + 31 Σ 3 384
Fertőzöttek + 677 Σ 792 386
Tesztek + 10 552 Σ 5 538 792
Egyszer oltottak + 17 134 Σ 4 305 775

Az EU 651 ezer Pfizer-vakcinát ad a nyugat-balkáni országoknak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az EU bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős biztosa, Várhelyi Olivér jelentette be kedden, hogy májustól az Európai Unió 651 ezer dózis Pfizer-vakcinát biztosít a nyugat-balkáni országoknak, írja az Eurológus

Az EU az egészségügyi dolgozóknak szánja az oltásokat, az adomány 70 millió eurós költségét az uniós költségvetésből finanszírozzák. 

„Törődünk a partnereinkkel, törődünk a régióval, törődünk a helyreállítással és a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozókkal”

– idézte a lap a magyar biztost, aki beszélt arról is, hogy a járvány kezdete óta az EU összesen 3,3 milliárd euróval támogatta a nyugat-balkáni államok védekezését.

Várhelyi egyben „a legmegbízhatóbb beszállítónknak” nevezte a Pfizert. A lap megjegyzi, hogy a balkáni országok és a gyógyszercég közötti tárgyalások Ausztria közvetítésével folytak, és Bosznia-Hercegovina 214 ezer, Észak-Macedónia 119 ezer, Albánia 145 ezer, Koszovó 95 ezer, Montenegró 42 ezer, Szerbia pedig 36 ezer oltást kap majd május és augusztus között.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.