Hadházy napszámos lesz

POLITIKA
2021 április 20., 08:16

„A kormányhivatal úgy gondolta, kertészeti kisegítő munkás (napszámos – szó szerint így áll a határozatban) munkakörben tudom leghasznosabban ledolgozni a dudálós tüntetések miatt kirótt büntetésemet. Úgy tűnik tehát, a rendőrség és a kormányhivatal között helyreállt a kommunikáció, így mégsem kell börtönbe mennem – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos, aki aztán kifejtette, hogy bár nem fél a mezőgazdasági munkától, felháborítónak tartja, hogy egészségügyi intézmény közelébe még közmunkásként sem engedik.

photo_camera Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

„Az előírás szerint a hivatalnak a munkahely kijelölésekor figyelembe kellene vennie a szakképesítésem, és kifejezetten jeleztem is, hogy állatorvos vagyok, így a végletekig leterhelt kórházakban egészen biztosan tudnék legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló, mégis inkább kapálni küldtek” – írja az országgyűlési képviselő, akinek 228 órát kell ledolgoznia kertészeti segédmunkásként, hetente minimum egy napot dolgozva.

Hadházy a bejegyzésében úgy fogalmaz, nem ő szegett törvényt, „hanem az a mocskos hatalom, amelyik a járványt arra használta fel, hogy megtiltson minden tiltakozást, hogy még többet lophasson, hogy a közadatokat még inkább eltitkolhassa, hogy stikában még jobban szétverje az egészségügyet”.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos 2020 tavaszán a Facebookon jelezték, hogy a Lánchíd budai hídfőjénél lévő körforgalomban együtt dudálnak majd azokkal, akik nem értenek egyet a kormány járványkezelési módszereivel. Elsősorban a kórházak kiürítését ellenezték, mert úgy vélték, hogy aránytalanul sok beteget küldtek haza, amikor a kormány előírta az ágyak 60 százalékának felszabadítását. Több dudálós akció is történt, ezeket komoly rendőri ellenőrzés kísérte: nagyon sok embert igazoltattak, és a helyszínen többek ellen szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. Szél Bernadett és Hadházy Ákos pénzbírságot kaptak, de jelezték, hogy nem hajlandók fizetni, inkább ledolgozzák, ha lehet, akkor az egészségügyben.