Kiderült, hogy a Capitolium ostrománál megsérült rendőr halálát valójában sztrók okozta

A korábbi vizsgálatok még arról szóltak, hogy a 42 éves Brian Sicknick halálát az okozta, hogy miután a Capitoliumot ostromlók lefújták őt gázsprével, nagy erővel leütötték egy poroltó készülékkel is. A legújabb, hétfői vizsgálatok szerint azonban a Capitoliumot védő rendőr sztrókot kapott, és természetes okok miatt halt meg. Ez megnehezíti az ügyészek dolgát, akik gyilkosság miatt akartak vádat emelni.

A rendőrség közleményben tudatta, hogy elfogadták a legújabb orvosi vizsgálat eredményeit, hozzátéve, hogy az nem változtat a tényen, hogy Sicknick a kötelessége során halt meg, miközben „bátran védte a Kongresszust és a Capitoliumot”. 

A 2021 januárjában elhunyt Brian Sicknick fotójaFotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Sicknick halálával kapcsolatban korábban két férfit vádoltak meg azzal, hogy gázsprével fújták le a rendőrt. Ügyvédeik egyelőre nem kommentálták a hétfői fejleményeket. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó