Önfeledt percek: így tévesztették össze munkatársunkat Farkasházy Tivadarral, aki meglepetésében viccesen reagált

Ki hitte volna, hogy egy 

  • halálozási listákról szóló 
  • Klubrádióban elhangzó
  • 1 perc 1 másodperc hosszúságú “kérdéssel” induló
  • telefoninterjú 

is lehet szórakoztató. De a Klubrádió, Szénási Sándor műsorvezető és Farkasházy Tivadar interjúalany bebizonyították, hogy ez a helyzet.

Az április 19-i Reggeli személyben a műsorvezető felhívta Farkasházyt, köszönt neki, majd ezzel indított:

Szénási Sándor: Korábban szó volt már a Klubrádióban erről, hogy összegyűjtötted Orbán Viktor kétszáz hazugságát, azt hiszem, hogy három évvel ezelőtt lett száz, aztán felfuttattad kettőszázra, és hát ahogy írod vagy mondod a lapodban, a Hócipőben is, lehetett volna ez több. Ezzel kapcsolatban kérdeznélek, hogy hogyan definiálod a hazugságot egy politikus esetében, mert leírtam magamnak pár ilyen kifejezést, amit éppen politikusokkal kapcsolatban szoktak használni, hogy például egy politikus kampányol, egy politikus mellébeszél, egy politikus csúsztathat, egy politikus tévedhet, egy politikus mondhat vagy fogalmazhat vitatható módon, egy politikus ígér. Mindegyikben benne van az a lehetőség, hogy nem a színtiszta igaz hangzik el. Na most ezzel a kétszáz hazugsággal kapcsolatban akkor mi az, amiben az általad összegyűjtött tételek eltérnek attól, amiket én felsoroltam?

Farkasházy Tivadar: Félek, hogy összetévesztesz. Ezt a 444 csinálta.

Ez tényleg a pesti médiakabaré fénykorát idézte.

A helyzet ugyanis az - amint ezt Farkasházy ezek után udvariasan el is magyarázta -, hogy neki a világon semmi köze nincs Orbán Viktor 100 és 200 összegyűjtött hazugságához, ezeket a cikkeket ugyanis a 444-es Herczeg Márk írta. Farkasházy a lapjában teljesen másról írt, a közös bennük mindössze annyi, hogy mindháromban szerepel egy-egy háromjegyű szám. Az ő cikke ugyanis azt a 101 okot gyűjtötte össze, ami miatt a szerző szerint Magyarország a halálozási világlisták élére került a koronavírus-járvány közben.

Most már csak azért imádkozom, hogy Szénási Sándor holnap reggel felhívja Herczeg Márkot, és megkérdezze tőle, hogy is volt, amikor megírta azt a híres poénját, hogy

- Mi áll Hende Csaba üzenetrögzítőjén?
- Önnek egy hadüzenete van.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó