Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Egydózisos Szputnyik-oltáson dolgoznak Oroszországban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Oroszországban május végén engedélyt kaphat a Szputnyik-V koronavírus-vakcina egydózisos változata - jelentette be Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter. A politikus szerint ha minden a tervek szerint halad, 2021 végére már havonta 30 millió dózist tudnak majd gyártani az egydózisos vakcinából.

Az új oltásnak Szputnyik Light lesz a neve, és az oroszok szerint különösen sokat segíthet majd vészhelyzeti megoldásként az olyan országoknak, ahol éppen gyorsan terjed a fertőzés. A fő termék azonban továbbra is a kétdózisos Szputnyik marad, és az oroszokat is ilyennel oltják majd.

Szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő beszédében az oltás felvételére buzdította az oroszokat, és azt mondta, őszre érhetik el a nyájimmunitást a 144 milliós országban. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.