Kecskemét fideszes polgármestere azt kéri, az ellenzék ne tartson előválasztási kampányt

POLITIKA
2021 április 21., 12:31
Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. működő autógyára szomszédságában felépülő új gyár digitális alapköve elhelyezése előtt 2018. június 5-én.
photo_camera Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. működő autógyára szomszédságában felépülő új gyár digitális alapköve elhelyezése előtt 2018. június 5-én. Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

A jelek szerint aggasztja a Fidesz-KDNP-t, hogy az ellenzéki összefogás előválasztást tart, hogy a lehető legerősebb jelölttel állhassanak ki jövőre a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Kecskemét fideszes polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia például egyenesen arra kérte az ellenzéket, hogy álljanak el az előválasztási kampánytól, mert most nem alkalmas rá az időszak, a városnak nyugalomra van szüksége.

link Forrás

Hogy neki fideszesként miért probléma, ha az ellenzék kiválasztja magának a legalkalmasabb jelöltet, nem világos, főleg azt elnézve, hogy a legutóbbi polgármester-választáson Szemereynét simán újraválasztották.

Mindenesetre a posztja újabb példája a Fidesz unortodox demokráciafelfogásának. A 2019. őszi önkormányzati választás előtt Gulyás Gergely miniszter beszélt arról, hogy kb. egypártrendszert szeretne, ugyanis szerinte már nem csak az a rossz, ha a Fideszt legyőzik választáson, hanem már az is, ha el mernek indulni ellene. Egy tudósítás szerint ugyanis azt mondta: „Hévízen és Balatonfüreden a hivatalban lévő fideszes polgármesternek nincs ellenfele a választásokon, s abban bízik, hogy Nagy Bálinttal szemben is utoljára mernek kiállni. A következő öt év ugyanis olyan fejlődést hozhat, ha a város a lehetőségeket a kormánnyal együttműködésben kihasználja, ami után teljes egység teremthető a polgármester mögött.”

Frissítés: Olvasónk jelezte, hogy öt napja Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere is azt írta ki: „Tisztelt Baloldali Képviselőtársaim! Kérem, hogy a következő időszakra függesszék fel az előválasztási kampányukat Székesfehérváron!!! Bár nincs közöm, pláne szerepem az ellenzéki előválasztási kampányban, és a fehérvári emberek bizalmának hála a pártpolitikával sem kell polgármesterként foglalkoznom, a város nyugalma és egysége kiemelten fontos nekem, főképpen a mostani helyzetben. Csak kérni tudom tehát Önöket, bízva abban, hogy a józan észnek még van valami hatása. A fehérváriaknak most nem kampányolásra van szükségük, hanem békére, nyugalomra és stabilitásra.”