Szél Bernadett feljelenti a kormányt rémhírterjesztés miatt

POLITIKA
2021 április 26., 10:02

A független képviselő szerint „akormány a propagandához igazította az oltások hatékonyságra vonatkozó adatokat, ez pedig alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa”.

A kormány vasárnap egy olyan táblázattal igyekezett bizonygatni, hogy a keleti vakcinák hatékonyabbak, amiből alapvető információk hiányoztak. Így erre Karikó Katalin,a Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó biokémikus is azt mondta, hogy félrevezető.

Szél szerint a táblázat teljesen alkalmatlan a vakcinák közti összehasonlításra. Majd idézi a törvényt, ami szerint rémhírterjesztést valósít meg az, aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa. „Mivel a félrevezető adatokkal alátámasztott kormányzati állítások alkalmasak arra, hogy elbizonytalanítsák az embereket, és aláássák a nyugati vakcinákkal szembeni bizalmat, haladéktalanul feljelentést teszek a kormány ellen rémhírterjesztés miatt” - írta a képviselő.

link Forrás