A MÁV azzal reklámozza magát, hogy olyan nehéz a váltókat átállítani, hogy még kondiba se kell járni

közlekedés
2021 április 27., 09:22

Kicsit félresiklott a MÁV önpromozós videója, amiben egy váltókezelő arról beszél, hogy olyan nehéz a munkája, hogy még konditerembe se kell járnia, de a videó egy váratlan fordulatot is tartogat magában.

A történet egy váltókezelővel indul, aki a járvány alatt be akar jutni a konditerembe, ám ez nem sikerül neki, mert zárva van. Aztán pár másodperccel később kiderül, hogy nincs is szüksége edzőteremre, mert semmi nem tartja olyan jó formában, mint a munkahelye, ahol piszok nehéz váltókat kell emelgetnie.

A heroikus zenével aláfestett videóban hősünk elmondja, hogy némelyik váltó akár 50-80 kilót is nyomhat, és naponta körülbelül 300-350 alkalommal kell manuálisan vágányt váltani.A 6 perces hosszúságra sikeredett videóban ekkor jön a váratlan csavar: elromlik a váltó.

„Józsi bácsi, ez megakadt!” - kiált fel a váltókezelő.

Tehát a videó tanúbizonysága szerint a váltókat nemcsak pokoli nehéz felemelni, de nem is működnek rendesen.

Azonban egy percig sem kell aggódni, mert megérkezik a hibaelhárítók sárga mellényes csapata, és azonnal ráfekszenek a problémára. A vágányok közötti bütykölés után a hibaelhárító brigád megállapítja, hogy a váltóval nincs probléma, a vonóhálózattal lehet a gond. Meg is ismerkedünk rögtön Szlávik János Zsolt blokkmesterrel, aki elmagyarázza nekünk, mi volt a hiba oka: a csatornacsiga leesett a helyéről, mert az azt tartó csapszeg elhasználódott.

Szlávik blokkmester ezután kifejti, hogy ő azért szereti nagyon a Nyugati Pályaudvart, mert itt sok mindent kell kézzel csinálni, kevés dolgot elektronizáltak.