Mészáros Lőrinc a saját veje ellen indult és vesztett egy közbeszerzési tenderen

belföld
2021 április 27., 14:40

Alig két hónapja Mészáros Lőrinc öccse vitt el Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt elől egy közbeszerzést, és most ismét a Mészáros család két tagja versengett egymás ellen egy megbízásért. A 24.hu írta meg, hogy ezúttal az ország milliárdosának egyik legnagyobb cége, a ZÁÉV Zrt. indult el a Homlok Építő Zrt. (és két másik cég) ellen az állami autó-tesztpályát kezelő Autóipari Próbapálya Zala Kft. egyik közbeszerzésén, amit egy ingatlan átalakítására írtak ki. A tendert nettó 379,8 millió forintos ajánlattal a Homlok Építő Zrt. nyerte el.

Érdekes adalék, hogy Homlok-Mészáros Ágnes férjével közös cégével és családi érdekeltségével is nekifutott ennek a közbeszerzésnek, ráadásul a megbízáshoz szükséges biztosításhoz az alkuszi munkát is egy Mészáros-érdekeltség, a HUNInsurance Biztosítási Alkusz Kft. végezte.

Mészáros Lőrinc
photo_camera Mészáros Lőrinc Fotó: botost/444.hu

Egyébként már az 52 milliárd forintból megvalósított tesztpálya építéséből is 49,5 milliárd forint a ZÁÉV Zrt.-nek, a Szíjj Lászlóhoz köthető Duna Aszfalt Zrt.-nek, illetve a Szabadics Zrt.-nek jutott a G7 információi szerint.