27540-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma

Tbg
járvány
2021 április 30., 07:52

182 elhunytról számolt be pénteken az Operatív Törzs, ezzel 27540-re emelkedett a koronavírusos megbetegedésben elhunytak száma a hivatalos adatok szerint. A napi halálozási adatokra továbbra is a stagnálás a jellemző.

link Forrás

Az új fertőzöttek száma - hasonlóan a csütörtöki értékhez - 2365, amelyet 23 ezer teszt elvégzésével találtak meg. Ez a héten az eddigi legmagasabb tesztszám, a tesztpozitivás aránya 10 százalék alatti. Közben szakértők arról beszéltek, készülni kell a negyedik hullámra, amely mérsékeltebb lehet, mint a harmadik, ha okosan nyitunk.

link Forrás

A kórházban lévők száma tegnaphoz képest négyszázzal emelkedett (5937), ahogy a lélegeztetőgépen lévőké is (977) nőtt valamennyivel, de a heti adatokat nézve itt is csökkenő trend figyelhető meg.

link Forrás

A csütörtökre bejelentett, rekordközelinek számító 96 ezres napi oltások számához képest péntekre virradóra 44 ezer új oltásról adtak hírt, ezzel az egyszer beoltottak száma 3,91 millióra emelkedett. Még egy vagy két nap kellhet a négymilliós átoltottsági szinthez, ehhez 86450 oltásra van szükség.

Orbán Viktor miniszterelnök ugyanakkor biztos abban, hogy meglesz a 4 millió beoltott szombat reggelre, ezért már pénteken bejelentette, hogy a hétvége első napján nyitnak az éttermek.

Járványadataink itt böngészhetők.