Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

A Fidesznek pont ma délben sikerült kiposztolnia, hogy bárki kaphat időpontot, és be is oltják

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Valamikor péntek hajnalban megnyitották a regisztrációt a Pfizer vakcinájára, de az oldal már reggel 7-re összeomlott, aminek következtében emberek ezrei tódultak az oltópontokra regisztráció nélkül. A káoszt jól mutatja, hogy miközben az Uzsokinál és a Honvédkórháznál is azt mondták az órák óta sorban álló tömegnek, hogy kifogytak, a Szent Ferenc Kórház kiírta, hogy hozzájuk már időpontfoglalás nélkül lehet menni, hiszen van Pfizerjük, csak ugye sehol nem lehet foglalni.

A kormány mindeközben semmilyen iránymutatást nem adott, majd jött a Fidesz, és a legjobb ütemérzékkel kiposztolta Orbán Viktor szavait, miszerint mi vagyunk az egyetlen ország a világon, ahol, ha „egy állampolgár regisztrál, és időpontot akar kapni, akkor azt megkapja, bemegy és beoltják”.

Fotó: Facebook/Fidesz

Ezzel szemben természetesen számos más országban is lehet regisztrálni, bemenni, és oltást kapni. A valósághoz akkor kerülne közelebb a miniszterelnök úr és a pártja, ha szerdai cikkünk címét tolnák a hirdetésekben, hiszen ez tényleg az egyik legfontosabb - ráadásul örömteli - információ ezekben a napokban:

Aki nem válogat, azt egy napon belül beoltják.