Hadházy megkezdte a közmunkát egy szekszárdi kertészetben

POLITIKA
2021 május 03., 07:36

Bár az állatorvosi végzettségű képviselő először egy egészségügyi intézményben akarta ledolgozni segédápolóként a dudálós tüntetések megszervezéséért kiszabott büntetését, de mégis inkább kapálni küldték. Hadházy Ákos így hétfőn a szekszárdi Kolping Iskola kertészetében, napszámos beosztásban kezdte meg a munkát. 38 napot fog itt dolgozni, naponta 6 órát, heti minimum egy napon.

photo_camera Hadházy Ákos Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Az erről szóló posztjában azt írta, egyébként ki is fizette volna a 190 ezres büntetést, de nem volt kedve „Orbán rendőrségének fizetni”. A munkával pedig azt üzeni: Orbán nagyon fél a tüntetésektől, sztrájkoktól, attól, hogy hirtelen sok ember fejezi ki egyszerre, hogy elég volt. És ha csak néhány ember tiltakozik, az nem fog megoldani semmit, mert ezzel csak az a néhány ember vállal valódi kockázatot, aki fel meri emelni a hangját.

Elképzelhető, hogy – bizonyos szempontból nézve – valóban követtem el törvénysértést, amikor a teljesen járványbiztos tiltakozási formát meghirdettem. A bíróság így gondolta, én másként. De a diktatúrába vezető úton mindig eljön egy pont, amikor már OLYAN TÖRVÉNYEKET HOZNAK, AMELYEKET MUSZÁJ MEGSZEGNI. Ilyen törvény az, ami a járványra hivatkozva teljesen megtilt minden tiltakozást, nyomásgyakorlást akkor is, ha az semmilyen veszéllyel nem jár. És ilyen törvény az is, amelyik egyetlen nap alatt ezer milliárdot tesz át fideszes zsebekbe” - írta Hadházy.

link Forrás

Szél Bernadett és Hadházy Ákos tavaly tavasszal a Facebookon jelezték, hogy a Lánchíd budai hídfőjénél lévő körforgalomban együtt dudálnak majd azokkal, akik nem értenek egyet a kormány járványkezelési módszereivel. Elsősorban a kórházak kiürítését ellenezték, mert úgy gondolták, hogy aránytalanul sok beteget küldtek haza, amikor a kormány előírta az ágyak 60 százalékának felszabadítását. Több dudálós akció is történt, ezeket komoly rendőri ellenőrzés kísérte: nagyon sok embert igazoltattak, és a helyszínen többek ellen szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. Szél Bernadett és Hadházy Ákos pénzbírságot kaptak, de jelezték, hogy nem hajlandók fizetni, inkább ledolgozzák.