Környezetvédelmi okokból nem kínál többé húst egy három Michelin-csillagos New York-i fine dining étterem

Júniusi újranyitásától kezdve nem használ többé húst a híres, három Michelin-csillagos Eleven Madison Park étterem, a fogásaik mostantól teljesen növényi alapúak lesznek - jelentette be hétfőn David Humm séf. Humm környezetvédelmi aggályokkal magyarázta a váltást, szerinte a fennálló élelmiszer-rendszer sok szempontból fenntarthatatlan.

Se hús, se hal.Fotó: NEILSON BARNARD/Getty Images via AFP

A döntés azért is érdekes, mert az Eleven Madison Park pont hús- és halételeinek köszönheti a sikerét. Humm elmondta, hogy a stábja most kísérletezik a teljesen növényi alapú tej-vaj- és tejszínpótlók kifejlesztésével.

„Ideje újraértelmezni a luxust mint olyan élményt, amely magasabb célt szolgál, és fenntartja a valódi kapcsolatot a közösséggel” - mondta a séf. (Axios)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.