Az MCC megvette a debreceni Aranybika Szállót

POLITIKA
2021 május 06., 15:20

Az állami pénzekkel pukkadásig tömött Mathias Corvinus Collegium megvette Debrecen leghíresebb belvárosi szállodáját, az Aranybikát.

link Forrás

Az MCC Boros József milliárdostól vette meg az épületet, de Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár, az MCC Alapítvány kuratóriumának elnöke nem árulta el, mennyiért. „Korrekt megállapodás született” - mondta, hozzátéve, hogy a pontos vételár „üzleti titok”. Az MCC teljes felújítást ígér, először az új szárnyat építik át, aztán a régit. A szálláshely-szolgáltatást csak akkor indítják be újra, ha az egész épület felújításával elkészülnek, de pontos határidőkről senki nem beszélt az adásvételt bejelentő sajtótájékoztatón.

Orbán Balázs azt mondta, az Aranybika lesz majd az MCC képzési programjainak debreceni központja, ahol az általános iskolásoktól az egyetemistákig mindenki találhat kedvére való programokat.

A fejlesztésről szóló sajtótájékoztatón Kósa Lajos országgyűlési képviselő mellett Papp László fideszes polgármester is lelkendezett amiatt, hogy az MCC „konzervatív-keresztény értékválasztás mentén” gondoskodik majd a tehetséggondozásról az Aranybikában. (Debreciner)