Kiemelt beruházás lesz a Fudan egyetem

POLITIKA
2021 május 06., 18:05

Palkovics László kezdeményezi, hogy a kormány nyilvánítsa nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá a kínai Fudan Egyetem építését - mondta az atv.hu kérdésére az innovációs és technológiai miniszter. Az atv.hu szerint ez azt is jelenti, hogy lőttek a Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester által is szorgalmazott népszavazásnak, de nem világos, milyen jogszabály alapján gondolja így az atv.hu.*

Palkovics két hete még arról beszélt, hogy ő inkább tárgyalni szeretne Karácsonyékkal, ehhez képest Baranyi szerdán reggel arról beszélt egy tévéműsorban, hogy a kerület egyelőre semmilyen ajánlatot nem kapott Palkovicstól, nemhogy olyat, amilyenről a miniszter két hete beszélt.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány kész kiemelt beruházássá nyilvánítani a Fudant, ha Palkovics ezt kezdeményezi. (atv.hu)

*UPDATE 20:45

A cikk megjelenése után a forrásként hivatkozott atv.hu is átírta cikkét, és már abban sem szerepel, hogy a kiemelt beruházássá nyilvánítás önmagában kizárná, hogy népszavazást lehessen tartani a Fudan Egyetem megépítéséről.