Legalább 40 holttestet mosott partra a Gangesz

külföld
2021 május 10., 16:39

Legalább 40 holttestet mosott partra a Gangesz India északi részén hétfőn, írja a BBC.

A holttesteket Bihar és Uttar Pradesh államainak határán találták meg a hatóságok, és egyelőre nem tudni, hogyan kerültek a folyóba, és mi okozta a halálukat, de a helyi média találgatásai szerint a COVID-19 áldozatairól lehet szó.

A holttestek számáról is különböző információk keringenek a médiában, egyes médiumok 100 körüli számról írnak, és azt is megjegyzik, hogy a holttestek állapota arra utal, hogy napokon keresztül hánykolódhattak a folyón.

„Lehetséges, hogy a holttestek Uttar Pradeshből jöttek” - mondta Ashok Kumar helyi tisztviselő a BBC-nek, miután kihallgatta a helyi lakosokat.

A hatóságok szerint a holttestek "felfújtnak" és "részben megégettnek" tűntek, ezért valószínű, hogy a koronavírus áldozatainak hamvasztása során kerülhettek a folyóba. A tervek szerint a holttesteket elhamvasztják vagy eltemetik.

India nagyvárosait rendkívüli módon sújtotta a járvány. A kórházak sok helyen kifogytak a lélegeztetésre használt oxigénből, a halottasházak és a krematóriumok megteltek, ezért Új-Delhiben és Mumbaiban parkolókban kialakított helyeken égetik el a holttesteket.