Tíz nap után 400 ezer alá csökkent a fertőzöttek száma Indiában

külföld
2021 május 10., 09:08

366 161 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Indiában, ami még mindig döbbenetesen magas szám, ám május elseje óta ez a szám rendre 400 ezer fölött volt. A hivatalos számoknál valószínűleg magasabbak a valódi értékek, ám így is 22,6 millió esetet jelentettek az országban. A koronavírus okozta halálesetek hivatalos száma 246 116.

PCR tesztelés Moradabadban, Indiában.
photo_camera PCR tesztelés Moradabadban, Indiában. Fotó: PRAKASH SINGH/AFP

India nagyvárosait rendkívüli módon sújtotta a járvány. A kórházak sok helyen kifogytak a lélegeztetésre használt oxigénből, a halottasházak és a krematóriumok megteltek, ezért Új-Delhiben és Mumbaiban parkolókban kialakított helyeken égetik el a holttesteket.

Az ország tartományai különböző korlátozásokat hoztak. Van, ahol teljes kijárási tilalom van, de van ahol csak néhány szolgáltatást, éttermeket, mozikat zártak be.

Temetés Rádzsasztán államban 2021. április 10-án. A hozzátartozók is teljes védőfelszerelést viselnek.
photo_camera Temetés Rádzsasztán államban 2021. április 10-án. A hozzátartozók is teljes védőfelszerelést viselnek. Fotó: VISHAL BHATNAGAR/NurPhoto via AFP

A miniszterelnökön egyre nagyobb a nyomás, hogy egységes kijárási tilalmat vezessen be az egész országban, miközben Modi pártja, a BJP még az elmúlt hetekben is tartott kampány gyűléseket. (Reuters)