Elfogták a tigrisével menekülő houstoni férfit, de a tigrist nem találják

ÉLET
2021 május 11., 10:31

Keddre virradó éjszaka a houstoni rendőrök elfogták Victor Hugo Cuevast, egy gyilkosság 26 éves gyanúsítottját, aki vasárnap óta volt szökésben a tigrisével.

Victor Hugo Cuevas egy gyilkosság gyanúsítottja, óvadék ellenében lehetett szabadlábon.
photo_camera Victor Hugo Cuevas egy gyilkosság gyanúsítottja, óvadék ellenében lehetett szabadlábon.

Cuevas azután fogta menekülőre, hogy a tigrise szabadon kezdett kószálni Houston egyik lakónegyedében, ahol egy szolgálaton kívüli rendőr rendkívül udvariasan, "nem, uram!" kiáltozásokkal próbálta megfékezni az állatot, ami szerinte amúgy nem viselkedett agresszívan.

link Forrás

A szabadnapos rendőr Cuevasszal már kevésbé volt udvarias, káromkodva követelte tőle, hogy fogja be a rohadt tigrisét. Cuevas ezt meg is tette, majd a helyzetére tekintettel a tigrisével - és talán két, a tigrissel szemben Houstonban házi kedvencként szabadon tartható majmával - menekülőre fogta egy fehér Jeep Cherokee-ban, aminek a rendőrök rövid üldözés után a nyomát vesztették.

link Forrás

A houstoni rendőrség tájékoztatása szerint Cuevast ugyan elfogták, de a tigrisnek egyelőre nem bukkantak nyomára. Ron Borza houstoni rendőrfőnök hétfői sajtótájékoztatóján kimondottan aggódott a tigrisért. Mint mondta, "nagyon nem szeretném, ha kárt tenne a tigrisben. Rengeteg helyen el tudnánk helyezni és biztonságban tartani, otthont tudnánk biztosítani neki az élete végéig".

Azóta lett egy újabb csavar a történetben. Cuevas védőügyvédje, Michael Elliott a sajtónak nyilatkozva tagadta, hogy a tigris a védencéé lenne, vagy akár csak gondoskodna az állatról. Azt is tagadta, hogy gyilkossággal gyanúsított ügyfele bármiben bűnös volna. (Via BBC)