Szabó Tímea gasztronómiában próbál versenyezni Németh Szilárddal

gasztronómia
2021 május 11., 19:26

Egyre gyomorforgatóbb fordulatokat vesz a választási kampány.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a képzeletbeli liberálisokat valamiért gasztronómiával hergelni igyekvő csepeli fideszes nemrég újabb ételkülönlegességet készített:

„Vacsorára fúzió a köbön. Chili con carne bacon-be tekert debrecenivel, tükörtojással, csipetkével, füstölt sajttal és rengeteg cigánypetrezselyemmel.”

(A cigánypetrezselyem egyébként a koriander, ahogyan mindenki ismeri.)

photo_camera Fotó: Németh Szilárd/Facebook

A kampány közeledtével Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője valamiért úgy gondolta, ezen a téren is van mit versenyezni Németh Szilárddal, ezért megpróbált még undorítóbb ételt készíteni. Azt írta: „Megihletett Németh Szilárd fúziós konyhája, úgyhogy én is készítettem egy Szilárdéhoz hasonló ínycsiklandó »fúzió a köbön« vacsorát. Döntsétek el, kinek a főztje finomabb!”

photo_camera Fotó: Szabó Tímea/Facebook

Szabó Tímea receptje:

„az alap nekem is chili con carne, de nekem szardiniával, nutellával, mackósajttal, egy kis csemegeuborkával és tejszínhabbal. A tetejét pedig egy kis mirelitborsóval bolondítottam meg. Jó étvágyat! És köszönöm neked a tippeket, Szilárd! ❤”

„Szerintem az enyém már színeiben is pompásabb, de mindegy” – írja Szabó Tímea a két ételről. (De tényleg mindegy.)

Frissítés: A cikkünk megjelenése utána Szabó Tímea azt nyilatkozta: „Természetesen a poszt NEM a kampány része. A munkámban ennél komolyabb ügyekért küzdünk, időnként szerencsére sikerrel. Ez szimplán egy vicc, mert néha mi is megőrülünk már a sok rossztól, amivel minden nap foglalkozunk. Persze nem kell, hogy mindenkinek bejöjjön a vicc, ez tök rendben van.”