Meglett a tigris, amit a rendőrök elől menekülő férfi társaságában láttak Houstonban

ÁLLAT
2021 május 16., 06:39

Előkerült az a 9 hónapos bengáli tigris, ami Houston környékén tűnt el a héten, írja a CNN. A helyi rendőrség szombati posztja alapján a tigris sértetlenül került elő, az állatorvosok szerint jó egészségben van, de most egy állatmenhelyre kerül megfigyelésre, ahonnan egy rezervátumba kerülhet majd tovább.

Szabadon kószált egy tigris Houstonban
photo_camera Szabadon kószált egy tigris Houstonban Fotó: Screenshot via Twitter

Az állatot Gia Cuevas adta át a rendőröknek, a nő ellen nem emelnek vádat. Az a rendőrségi tájékoztatóból nem derült ki, hogy a tigris hogyan került Cuevas és férje birtokába, Houston városában ugyanis illegális tigrist tartani.

A tigris múlt vasárnap vált világhírűvé, amikor tulajdonosa, a gyilkossággal gyanúsított Victor Hugo Cuevas terepjárójában a ragadozó társaságában menekült a kiérkező rendőrök elől. A férfit hamar elfogták a rendőrök, de a tigris akkor nem volt vele, és az állat holléte azóta az amerikai közvéleményt erőteljesen foglalkoztató történetté nőtte ki magát.

Cuevas ügyvédje eleinte tagadta, hogy a férfié lett volna a tigris, de a szombat esti rendőrségi tájékoztatón kiderült, hogy valóban a házaspár tulajdonában volt az állat, legalábbis a férfi felesége ezt közölte a rendőrökkel.