Sidi Péter tagadja, hogy bármi köze lenne Péni István doppingügyéhez

sport
2021 május 20., 17:17

Miután jókora botránnyá dagadt már a két, olimpián is esélyes magyar sportlövő, Péni István és Sidi Péter közti ellentét, utóbbi ma közleményt juttatott el a 24-nek, melyben tagadja az őt ért vádakat, és pert is kilátásba helyezett.

Emlékeztetőül az utóbbi hetek történései: Péninek pozitív lett a doppingtesztje az Újdelhiben rendezett világkupán. Ezután bemutatott egy videót a Magyar Sportlövők Szövetségének arról, hogy az ott tartózkodásuk alatt egy sporttársa az engedélye nélkül beosont a szobájába, és 45 percig bent tartózkodott. A szövetség szerint szabotázs történt, és felfüggesztették miatta Sidit, aki ellen feljelentést is tettek.

Sidi Péter a közleményben többek közt azt írja: „A sajtóban megjelent közlemények alapján olyan hírek terjengenek, hogy engem gyanúsítanak Péni István doppingolása közreműködőjének, melyet visszautasítok. Mai napig a szövetség vezetése ezen körülményekkel kapcsolatosan nem keresett, viszont a Péni István által megküldött szállodai felvétel alapján az Elnökség fegyelmi eljárást kezdeményezett ellenem, és felfüggesztették a versenyzési jogomat.”

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt

Szerinte a fegyelmi eljárást és a felfüggesztést szabálytalanul kezdeményezték vele szemben, többek közt nem csatoltak bizonyítékokat, a fegyelmi tárgyalásra pedig Pénit nem idézték be. Mint mondja, a szóban forgó videót az ügyvédje is kérte írásban, ám neki sem bocsátották a rendelkezésére. Emellett a március 7-i országos bajnokságon történt kizárása és a világkupa visszalépés miatti fegyelmi büntetése miatt keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre.

Sidi nehezményezi azt is, hogy az övével ellentétben Péni István versenyzési jogát nem függesztették fel. Véleménye szerint „könnyen megállapítható, hogy a felfüggesztés abból a célból történt, hogy a 21-én kezdődő eszéki Európa-bajnokságon ne vehessek részt” - hozzátéve, hogy 5-6 éremre is esélye lett volna. „A szövetség kettős mércét alkalmaz Péni István és köztem. Ő bármit elkövet, azért vagy nem büntetik, vagy az Ő felelősségének tompítására engem is megbüntetnek” - mondja.