Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Karikó: a disznósajt az igen szakmai munka volt

2021 május 21., péntek 4:40

A Szegedi Televízió műsorvezetője azt hitte, jól fel tudja kérdezni a politikai témák elől nagyon elzárkozó Karikó Katalint, de rajta egyszerűen nem lehet fogást találni.

Így hangzott a kérdés:

„Amikor kiadott a kormány egy táblázatot a vakcinák összehasonlításával kapcsolatban, akkor ön azért elég határozottan kiállt, és szépen átrajzolta, hogy szakmailag mennyire nem megalapozott, amit csinál a kormány. Utána viszont fotózkodott Orbán Viktorral, ebből viszont a disznósajt jött ki. Tehát foglalkoztatja-e Önt az, hogy Orbán Viktor egyrészt például szeret önnel fotózkodni, de közben a szakmai munkásságáról nem nagyon beszél?”

Így pedig a válasz:

„Hát a disznósajt az igen szakmai munka volt, nem azért, mert az apukám hentes, csak én említettem ezt a disznósajtot. Ugyanis arról volt szó, hogy a BioNTechnél ugye állati vakcinák kifejlesztésén is dolgozunk, és a kollégák azt hitték, hogy a combba is be lehet nyomni a vakcinát. És én mondtam, hogy nem, azt a fül tövére nyomják és adják be a disznónál. És ezt nagyon jól tudtam, mert mondtam, hogy az apukám hentes volt, és mikor disznósajtot csináltunk, akkor ő azt a részt mindig kivágta, ugyanis abban a toxikonok felhalmozódhatnak a vakcinából, és ezért van, hogy az emberek meg is haltak disznósajttól. Úgyhogy ez egy tudományos [kérdés], még ha nem is annak hangzik. Nem arról volt szó, hogy mennyi paprikát vagy egyebeket kell beletenni, hanem arról, hogy mindegy, hogy az ember a hentesnek a lánya, akkor is olyan információi lehetnek, ami másoknak nem lehet.”

Karikó Katalin akkor beszélgetett Orbán Viktorral a disznósajtról, amikor május 13-án ellátogatott a Karmelita kolostorba. Mióta januárban Orbán Viktor az asszonyság szóval illette a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját, állandó beszédtéma, hogy pontosan hogyan is viszonyul Karikó Katalin a miniszterelnökhöz és a kormányhoz, de még senkinek sem sikerült egyértelmű választ kicsikarni belőle. Karikó Katalin ugyanis teljesen elzárkózott attól, hogy nyilatkozzon az asszonyság-ügyben, ugyanakkor élesen kritizálta a kormány vakcinákat összehasonlító táblázatát.