Lefoglalták a Tiger King nagymacskáit

ÁLLAT
2021 május 21., 08:51

86 nagymacskát foglaltak le a hatóságok a Tiger King Netflixes dokusorozatból ismert Jeff és Lauren Lowe-tól.

Csütörtökön jelentette be az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, hogy lefoglalták az egzotikus állatokat a pár oklahomai Tiger King Parkjából, a párt pedig azzal vádolják, hogy megsértették a veszélyeztetett fajokkal és az állatok jólétével kapcsolatos amerikai törvényeket. A lefoglalt állatok között van 7 oroszlán, 46 tigris és 15 hibrid.

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium tavaly novemberben indított pert az állatokkal való kegyetlen bánásmód miatt Jeff Lowe és párja ellen „visszatérő embertelen bánásmódja és helytelen kezelése” miatt. A feljelentés szövege szerint „védett állatokat illegálisan vittek el, tartottak birtokukban és szállítottak”, valamint „az állatok egészségét komoly veszélybe sodorták”.

Az Igazságügyi Minisztérium megállapította, hogy a pár nem tett eleget a bírósági utasításoknak, amelyek szerint szakképzett állatorvost kellett volna felvenniük annak biztosítására, hogy a macskák az állatvédelmi törvény által előírt szintű ellátásban részesülhessenek. A tisztviselők szerint sok állatnál csontrendszeri rendellenességet tapasztaltak, ami kalciumhiány miatt lépett fel. Azzal is vádolják a párt, hogy Jeff Lowe zaklatta a kormány dolgozóit az ellenőrzések során, Lauren Lowe pedig egy vadvédelmi tisztviselő meggyilkolásával fenyegetőzött.

„Ez a kinyilatkozás különösen megfélemlítő volt, mivel a Tiger King egykori üzlettársa éppen 22 éves börtönbüntetését tölti, amiért felbérelt valakit, hogy megölje a riválisát” - olvasható a vádiratban.

A dokumentumfilm hatására törvénybe is szeretnék foglalni, hogy nagymacskák ne lehessenek magántulajdonban, a törvénytervezetet pedig a képviselőház nagy többséggel el is fogadta, de még a szenátusnak is rá kell bólintania, mielőtt életbe lép.

A zavarbaejtő sorozatról itt olvashatnak bővebben.