Szél Bernadett megkezdte a közmunkát egy könyvtárban

POLITIKA
2021 május 21., 14:04

Pénteken egy budakeszi könyvtárban kezdte el ledolgozni a dudálós tüntetések megszervezéséért kiszabott büntetését. Hadházy Ákosnak ugyanezért egy szekszárdi kertészetben kell dolgoznia.

link Forrás

Ellenálltam és nem fogadtam el a büntetést, amit a kórházból hazaküldött betegekért való kiállásom miatt kaptam — meggyőződésem, hogy igazságtalan és jogtalan az egész koncepciós per, jobb helyeken megoldották, hogy járványbiztos módon kifejezhessék a véleményüket az emberek, nálunk nem! Hónapok óta küzdök azért, hogy ez változzon és ne lehessen még járvány alatt sem teljesen megfosztani bennünket a politikai jogainktól. Pintér Sándorhoz, ombudsmanhoz fordultam, a minap egyszemélyes tiltakozással fejeztem ki, hogy jelenleg ez a köztéri tiltakozás egyetlen legális módja Magyarországon” -írta a független képviselő az erről szóló posztjában. Hozzátette, hogy Orbán Viktor épp akkor jelentette be az 500 fős tüntetések engedélyezését, amikor Pintér válaszolási határideje lejárt volna. Ugyanakkor Szél szerint „az 500 fős korlát egy politikai és nem járványügyi limit, biztonságosan tiltakozni pedig létszámkorlát nélkül is lehet”.

link Forrás

Szél Bernadett és Hadházy Ákos tavaly tavasszal a Facebookon jelezték, hogy a Lánchíd budai hídfőjénél lévő körforgalomban együtt dudálnak majd azokkal, akik nem értenek egyet a kormány járványkezelési módszereivel. Elsősorban a kórházak kiürítését ellenezték, mert úgy gondolták, hogy aránytalanul sok beteget küldtek haza, amikor a kormány előírta az ágyak 60 százalékának felszabadítását. Több dudálós akció is történt, ezeket komoly rendőri ellenőrzés kísérte: nagyon sok embert igazoltattak, és a helyszínen többek ellen szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. Szél Bernadett és Hadházy Ákos pénzbírságot kaptak, de jelezték, hogy nem hajlandók fizetni, inkább ledolgozzák.