Fürjes Balázs lesz a Fidesz egyik budai képviselőjelöltje 2022-ben

POLITIKA
2021 május 22., 09:14

Megtisztelő a felkérés, amit Pokorni Zoltántól kaptam: legyek a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületében, amely a teljes 12. kerületet és a 2. kerület egy jó részét fedi le. Komoly munka, felelős döntést kíván. (...) a képviselőjelöltséget vállalom, elindulok. Budai megoldások és polgári Magyarország – ha megtisztelnek bizalmukkal, ezért fogok dolgozni az Országgyűlésben” - ezt írja Facebook oldalán Fürjes Balázs.

A politikus, aki jelenleg Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár egy videót is közölt az oldalán, amelyben elmondja, hogy mennyire budai, ökölpacsizik a kedvenc budai hentesével, focizik egy budai kisgyerekkel, a cirkuszi tányérpörgetőkről beszélget Pokorni Zoltánnal és látványosan meghallgatja a budai polgárokat.

Fürjesnek szüksége van az új kihívásokra, a karrierjében ugyanis volt nemrég egy kis döccenő: az egyik nagy projektjét, a Budapest Diákváros és Déli Városkapu fejlesztést elvette tőle Orbán Viktor. Miután a kormány által gründolt BFK terveit teljesen figyelmen kívül hagyva a nagyszabású projekt területnek jó részét a kormány odaígérte a kínai Fudan Egyetemnek, inkább az egész projektet az egyetemi fejlesztésért is felelős Palkovics László miniszternek adták.

Fürjes 1988 óta a Fidesz tagja, 1996-ban a Fidelitas alapítója volt, 2000-től ő felelt a Papp László Sportaréna, akkor még Budapest Sportcsarnok felújításáért, majd 2011-től kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként dolgozott, olyan projekteket menedzselve, mint a sok fura pénzköltéssel tarkított FINA vizes vb és Budapest olimpiai pályázata. Képviselő viszont még nem volt.