Újabb teniszező fejezte be a Roland Garrost sajtótájékoztató miatt

sport
2021 június 01., 17:06

Miután a női világranglista második helyezettje, Naomi Oszaka hétfőn Twitteren bejelentette, hogy visszalép a francia nyílt teniszbajnokságtól, a Roland Garrostól, mert nem akar részt venni a kötelező sajtótájékoztatókon, emiatt viszont megbüntették, egy másik versenyzőnek is meggyűlt a baja a meccs utáni nyilatkozattal.

A cseh Petra Kvitova - akik 2012-ben és tavaly is elődöntős volt - szintén a Twitteren jelentette be, hogy befejezi a versenyt. Ő ugyan az első fordulóban aratott győzelme után elment a kötelező sajtótájékoztatóra, de az újságírókkal való találkozás közben elesett, és megsérült a bokája. Nem javult az állapota, MRI-vizsgálatot végeztek, annak eredménye alapján pedig a stábjával egyeztetve úgy döntöttek, hogy inkább nem kockáztat és feladja a Roland Garrost.

link Forrás

Közben Oszaka ügyében a Francia Tenisz Szövetség elnöke, Gilles Moretton húzott meg egy végtelenül nevetséges lépést. Kiállt a sajtó elé, felolvasott egy közleményt, hogy mennyire szomorú Oszaka döntése miatt, várják vissza az újságírói kérdések miatt szorongó, ezért inkább bojkottot hirdető, de emiatt megbüntetett versenyzőt a jövő évi versenyre. Majd miután befejezte a szöveget, anélkül távozott, hogy az újságírók bármit kérdezhettek volna tőle.