Hollik simán átírta a keresztényüldözéses posztját, miután megírtuk, hogy a Fudan helyén egy Kínában üldözött keresztényről neveztek el utat

INTERNET
2021 június 02., 16:44
link Forrás

Miután Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a Fudan Egyetem leendő budapesti helyszínén új utcanévtáblákat avatott (Dalai Láma út, Ujgur Mártírok útja, Szabad Hongkong út és Hszie Si-kuang püspök út), a Fidesz közleményben háborodott fel.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója egyenesen azt írta, „Karácsony Gergely egy 7000 kilométerre fekvő ország belügyeit érdekesebbnek és fontosabbnak tartja a budapesti városvezetés tekintetében, mint honfitársaink és nemzettársaink megpróbáltatását”. Hollik adott pár ötletet a következő táblákhoz, első pontként ezt javasolta:

  1. Üldözött keresztények körút. Bár a baloldal ezt nem ismeri el, rengeteg keresztény testvérünk él üldöztetésben például a Közel-Keleten.

Mint írtuk, Holliknak a jelek szerint nem volt eléggé üldözött a keresztény Hszie Si-kuang, a Kínai Népköztársaság területén illegalitásban működő mintungi római katolikus egyház püspöke, aki a hite miatt 28 évet volt kénytelen különböző kínai börtönökben élni, és a haláláig állandó rendőri felügyelet alatt állt.

Ezután a Fidesz kommunikációs igazgatója csendben átírta a posztját, már nem a keresztényüldözésről, hanem a székelyekről szól az első pont:

photo_camera Forrás: Hollik István/Facebook

Nem ez az első eset, hogy Hollik csendben változtat egy bejegyzésén: áprilisban a Facebookra az alábbi képet posztolta azzal a szöveggel, hogy: „Már 25 ezren vagyunk, köszönöm!” Több kommentelő is megjegyezte, hogy a koronavírusnak nemrég lett 25 ezer halálos áldozata Magyarországon, és az ország már lakosságarányos halálozásban világrekorder a teljes járványt tekintve. Kb. 3 órával a közzététele után a poszt elérhetetlenné vált.

photo_camera Fotó: Hollik István/Facebook