Hollik szerint a baloldal nem ismeri el a keresztények üldözését, pedig pont most neveztek el utat egy üldözött keresztényről

képzavar
2021 június 02., 14:43

Új utcanévtáblákat helyeztek ki a Fudan Egyetem leendő helyszínére, és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester hivatalosan is új nevet adott az utcáknak: a határozata értelmében a Helyi kikötő út, a Hídépítő utca és két névtelen közterület a Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út nevet kapják. Videónk az avatásról:

link Forrás

A fővárosi Fidesz-KDNP közleményben határolódott el a Fudan-projektet ellenző Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely főpolgármester akciójától: „Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina a politikai showműsor helyett inkább tartsa be a jogszabályokat! Baranyi Krisztina ugyanis nem nevezhet át közterületet Budapesten, ez kizárólag a Fővárosi Közgyűlés hatásköre. Karácsony Gergely pedig a veszélyhelyzetben a fővárosi képviselő-testület megkérdezése nélkül csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekben dönthet. Szerintünk a közterületek átnevezése nem ilyen.”

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig azt írta:

„Karácsony Gergely táblákat avatott. Gratulálok. Adok pár ötletet a következő táblákhoz:

  1. Üldözött keresztények körút. Bár a baloldal ezt nem ismeri el, rengeteg keresztény testvérünk él üldöztetésben például a Közel-Keleten.
  2. Kárpátaljai magyarok tér. A kárpátaljai magyarság mindennapos megpróbáltatásainak elismerése sosem volt a baloldal erőssége.
  3. Kárpát-medence utca. Bár mi tudjuk, hogy mi magyarok összetartozunk határon innen és túl, a baloldal többször kampányolt a külhoni magyarok ellen, mint értük.

A jó hír, hogy Karácsony Gergely egy 7000 kilométerre fekvő ország belügyeit érdekesebbnek és fontosabbnak tartja a budapesti városvezetés tekintetében, mint honfitársaink és nemzettársaink megpróbáltatását.”

Hollik István, aki hol a KDNP, hol a Fidesz tagja
photo_camera Hollik István, aki hol a KDNP, hol a Fidesz tagja

A jelek szerint a kereszténydemokrata Holliknak nem volt eléggé üldözött keresztény Hszie Si-kuang, a Kínai Népköztársaság területén illegalitásban működő mintungi római katolikus egyház püspöke, aki a hite miatt 28 évet volt kénytelen különböző kínai börtönökben élni, és a haláláig állandó rendőri felügyelet alatt állt. Mindenesetre úgy fest, Hollik a püspök üldözését egy 7000 km-re fekvő ország belügyének tartja.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs/444

Igaz, amikor a Fudan Egyetemről szóló vitában a Kínai Kommunista Párt által elkövetett Tienanmen téri mészárlásának emlegetésére is az volt a válasz, hogy Gyurcsány emberek szemét lövette ki, illetve az, hogy a CEU a nyílt társadalom eszméjét hirdeti, a Fidesz szerint rosszabb, mint hogy a Fudan Egyetem felesküdött a Kínai Kommunista Párt és a marxizmus-leninizmus szolgálatára.

Frissítés

A Fidesz kommunikációs igazgatója azóta csendben átírta a posztját, már nem a keresztényüldözésről, hanem a székelyekről szól az első pont:

photo_camera Forrás: Hollik István/Facebook

Nem ez az első eset, hogy Hollik István csendben változtat egy bejegyzésén: áprilisban a Facebookra az alábbi képet posztolta azzal a szöveggel, hogy: „Már 25 ezren vagyunk, köszönöm!” Több kommentelő is megjegyezte, hogy a koronavírusnak nemrég lett 25 ezer halálos áldozata Magyarországon, és az ország már lakosságarányos halálozásban világrekorder a teljes járványt tekintve. Kb. 3 órával a közzététele után a poszt elérhetetlenné vált.

photo_camera Fotó: Hollik István/Facebook