Így változik a közlekedés a magyar-portugál meccs előtt és után

2021 június 14., hétfő 14:51
 • Kedd este 18 órától játssza a magyar válogatott az első, Portugália elleni csoportmérkőzését a budapesti társrendezésű foci-Eb-n.
 • A BKK járatsűrítésekkel készül, és kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel meg gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti Szurkolói Zónát.

A Puskás Aréna környezetében útlezárásokra kell számítani, amik hatással lehetnek a Pest keleti részén, főleg Zuglón áthaladók közlekedésére. Aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását és induljon el időben, és fokozottan figyelje a tájékoztatókat – kéri a BKK, ami szerint érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, mert az valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat.

Forrás: BKK Tájékoztatás

A keddi rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 14 órától 22 óráig jelentős közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök (a metró és a villamos) igénybevételét javasolja, és azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon autóval a környéket.

Akinek lehetősége van rá, kedden – ha nem meccsre vagy a Szurkolói Zóna (Fan Zone) helyszínére megy – az utazás során kerülje el a Hősök tere és a Puskás Aréna környékét, illetve a környező utakat. Aki a mérkőzés előtt vagy után Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie: az M3-as metró, a 14-es és a 69-es villamos segíthet közelebb kerülni az úti célhoz.

A meccsre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) megállótól gyalog közelíthető meg.

A BKK munkatársai folyamatosan figyelik, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében melyik vonalon szükséges további járatsűrítést bevezetni.

A Puskás Aréna környezetében várhatóan 14 órától lezárják a közúti forgalom elől:

 • a teljes Verseny utcát,
 • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
 • a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
 • az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
 • a teljes Istvánmezei utat, és
 • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A forgalomkorlátozások miatt előreláthatóan 14 órától változásokra kell számítani:

 • a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es, 133E autóbuszjáratok,
 • a Dózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M trolibuszok,
 • továbbá a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és a 77-es trolibuszok esetében.

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat és a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Emiatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet, vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést (várhatóan a mérkőzés után), az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park és a Stefánia út/Thököly út megállókban is.