Szerdán újra tüntetnek a homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvény miatt

belföld
2021 június 16., 06:39

A Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország szerda estére újabb demonstrációt hirdetett a kedden elfogadott, homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvény miatt.

A szeretet erősebb a gyűlöletnél - mutassuk meg Áder Jánosnak is!” elnevezésű tüntetést június 16-án, szerda este hatkor tartják a Sándor-palota előtt.

„Védjük meg az LMBTQI fiatalokat! Mutassuk meg, milyen sokat jelent tényszerű információkat és megerősítő támogatást kapni! Mutassuk meg, milyen boldog és teljes életet élhetnek az LMBTQI emberek, ha hagyják őket!”

– írják a tiltakozás Facebook-oldalán a szervezők, akik azt kérik, aki szeretné, írja le a történetét „amikor előbújtál vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra vagy akár a tesódra”. Várják azokat a beszámolókat, amikor egy „pedagógus, pszichológus vagy segítő szakember” segített önmaguk elfogadásában, vagy ha volt olyan iskolai beszélgetés, ahol hiteles információk hangoztak el LMBTQI emberekről.

Az esemény Facebook-oldala szerint „a demonstráció pusztán a levelek elhelyezéséből áll”, és beszédek, illetve egyéb programok nem lesznek.

Június 15-én a parlament 157 igen és 1 nem szavazat mellett megszavazta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szóló törvényt, amit a múlt héten homofób módosítókkal egészítettek ki. A törvényt a Fidesz, a KDNP és a Jobbik frakciója is támogatta, valamint Apáti István, Bana Tibor, Dúró Dóra, Farkas Gergely, Fülöp Erik, Sneider Tamás, Varga-Damm Andrea, Volner János független képviselők és Ritter Imre nemzetiségi képviselő is megszavazták. Egyedül Székely Sándor független képviselő szavazott nemmel. Az ellenzék többi frakciója bojkottálta az ülést.

A keddi szavazást megelőzően hétfőn több ezren tüntettek a Kossuth téren a homofób módosítókkal teleírt törvény ellen.