Jakab Péter is tart attól, hogy az iskolákban bárki népszerűsíteni akarná a szexuális másságot

POLITIKA
2021 június 17., 09:35

Miután kedden a Jobbik annak ellenére is megszavazta a homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvényt, hogy a többi ellenzéki párt inkább bojkottálta az ülést, a Momentum politikusai bocsánatkérést követeltek a jobbikosoktól. Jakab Péter erre reagálhatott csütörtökön, amikor azt írta: „A baj akkor lesz nagyon nagy, ha mi, ellenzékiek is ki akarjuk egymást rekeszteni, csak azért, mert nem mindenről gondolkodunk ugyanúgy. Rengeteg gyűlölködő üzenetet kapok, most épp nem kormánypártiaktól, mert van egy kérdés, amiről mást gondolok, mint a többi ellenzéki párt.”

Bár a posztban a Jobbik elnöke igyekezett tisztázni, hogy nem ítél el és nem rekeszt ki senkit „se származása, se szexuális beállítottsága okán”, de a folytatásban már visszaköszön az az Oroszországból importált érv, miszerint az iskolai felvilágosításokon bárki népszerűsíteni akarná a homoszexualitást vagy a nemváltást:

„Az iskolákban igenis szükség van arra, hogy a gyermekek felvilágosítást kapjanak hozzáértő szakemberektől a szexuális másságról. Tudjanak róla, fogadják el. De nem értek egyet ennek a népszerűsítésével. Nagyon nem. Igen, nekem erről a kérdésről MÁS a véleményem, mint a többi ellenzéki pártnak, és ez nem lehet gond.”

A most megszavazott törvény pont azt mondja ki, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére, valamint szexuális felvilágosító foglalkozásokat az intézmény pedagógusain kívül csak olyan személyek, szervezetek tarthatnak, amelyek szerepelnek egy hivatalos nyilvántartásban. Egyébként a tüntetések részvevői közül többen beszéltek arról, hogy nem azért lettek melegek, mert bárki is népszerűsítette nekik.

photo_camera Fotó: partlament.hu

Erről a Jobbik a szavazás után a Magyar Hangnak azt mondta, „nem igaz, hogy a most megszavazott pedofil-ellenes törvény megtiltja az iskolai szexuális felvilágosítást és tudományos párbeszédet, hiszen valójában csak regisztrációhoz köti azt”. A párt az ígérte, hogy kormányra kerülve kivennék „a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket”. Azt azonban nem jelölték meg, pontosan melyikek lennének ezek a részek.

Jakab azt írta, az ellenzéken belüli véleménykülönbségektől nem szabad megijedni, „kiváltképp, ha sokszínű, sokhangú Magyarországot szeretnénk, és nem olyat, ahol csak egy vélemény az elfogadott, a többit meg gyűlölni kell. Mert a mostani Orbán-rendszer épp ilyen. Mi pedig nem folytatni akarjuk, hanem lebontani”.

link Forrás