Kirakták a szivárványzászlót, megpróbálták rájuk rúgni az ajtót

bűnügy
2021 július 16., 17:16

Július 13-án este, valamivel 10 óra után a József körúton három férfi megpróbálta rárúgni az ajtót egy meleg párra, a lakásban volt az egyikőjük hároméves gyereke is. A Corvin mozitól nem messze lévő lakást a pár egyik tagja bérli. Pár nappal a támadás előtt szivárványos zászlót rakott ki az erkélyre. Mióta a kormány életbe léptette a homofób törvényt, azóta tiltakozásul többen is kirakták az LMBTQ-zászlót a környéken.

Már 11-én valaki homofób matricákat ragasztott ki a lépcsőházában.

13-án este viszont ennél jóval súlyosabb eset történt. Három fiatal, húsz és harminc közötti férfi előbb bekopogott a lakásba, majd miután a bentiek furcsálták a késő esti kopogást, és nem nyitottak rögtön ajtót, a zárral kezdtek babrálni, és közben az ajtót rugdosták.

A lakásban lévők megrémültek, és tárcsázták a segélyhívót. A rendőrök perceken belül kiértek. A támadók pont akkor hajtottak el egy szürke Toyota furgonnal, amikor a rendőrség autója leparkolt a ház előtt.

A három férfi matricákat ragasztott az ajtóra, pont olyanokat, amiket már napokkal korábban is valaki kirakott a házban.

A rendőrök arra hivatkozva, hogy kár nem történt, senki és semmi nem sérült meg, nem vettek fel jegyzőkönyvet.

A 23 éves albérlő elmondása szerint a rendőrök nagyon kedvesek voltak, de megkérték őket, hogy a szivárványos zászlót inkább vegyék le, és arra is emlékeztették a párt, hogy „van most ez az új törvény, ugye tudnak róla”.

Az esetről egy LMBTQ-csoportban is írt az egyik tag, a megtámadott pár ismerőse:

„Kérünk titeket, hogy bátran és azonnal hívjatok rendőrt ha nálatok is hasonló eset történik és nem érzitek biztonságban magatokat az otthonaitokban. Nálunk nagyon normálisak voltak a kiérkező rendőrök, hálásak vagyunk a gyors és mérhetetlenül emberséges közbenjárásukért!

Nem utolsó sorban pedig nyilván végtelenül csalódottak vagyunk, hogy bár semelyikünknek nem esett baja, mégis úgy ér véget a sztori, hogy nekünk kell meghunyászkodnunk, nekünk kell eltávolítanunk valamit az otthonunkból csak mert az néhány idegennek nem tetszik.”

A lakást bérlő nő elmondta nekünk, hogy ma, július 16-án a rendőrség ismét kiment hozzájuk, érdeklődtek, hogy minden rendben van-e, jelezték, hogy ha bármi hasonlót tapasztalnak, akkor hívják őket, és állításuk szerint ellenőrzik a környéken lévő kamerákat.

(A rendőrséget írásban megkerestük, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.)