Magyar Narancs: Orbán titokban meglátogatta Lázár Jánost

július 28., szerda 7:03

A nyilvánosság teljes kizárásával, inkognitóban Mezőhegyesen járt Orbán Viktor és felesége Lévai Anikó Lázár János vendégeként - írja a Magyar Narancs.

„A Ménesbirtok központi épületében, amit mi csak 'nagyirodának' nevezünk, a franciáktól visszavásárolt vetőmagüzemben, a ménesnél, a tehenészetben és az új iskolában is járt szombaton Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó. Lázár Jánossal, a gazdaság kormánybiztosával és feleségével együtt érkeztek, s több helyütt még a terepjáróból sem szálltak ki” - mondta a lapnak egy informátor.

Lovarda a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. központjában, Mezõhegyesen. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Lázár János 2018 óta a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosa. Azóta ömlenek is a milliárdok a békési tangazdaságba. A munka azonban nem köti le annyira az egykori kancelláriaminisztert, hogy ne tudna időről-időre az országos politikába is beleszólni.

A Magyar Narancs emlékeztet, hogy a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 2019 novemberében kinevezett vezérigazgatója, Kovács Norbert és Lévai Anikó rokonai egymásnak. Hogy mi volt a szombati látogatás célja az állami tangazdaságban, nem derült ki. A lap megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófelelős kormánybiztosát, aki Lázár Jánoshoz irányította őket, válasz azonban nem érkezett.