Egy nőket támogató szervezet szerint sértő, hogy Johnny Depp hamarosan két életműdíjat is kap

ÉLET
2021 augusztus 11., 13:57

Egy családon belüli erőszakkal foglalkozó szervezet két nagy európai filmfesztivált is kritizált, amiért úgy döntöttek, közelgő díjátadóikon kiemelt díjakat adnak Johnny Deppnek.

photo_camera Johnny Depp a BCN filmfesztiválon, Barcelonában, 2021 áprilisában Fotó: LLUIS GENE/AFP

A színészt a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon, illetve a San Sebastian filmfesztiválon is életműdíjjal jutalmazzák.

A cseh filmfesztivál „sokoldalú művésznek” és „a kortárs filmművészet ikonjának” nevezte Deppet, akit „eddigi karrierje és maradandó öröksége” miatt díjaznak, a San Sebastian filmfesztiválon pedig „kiemelkedő életpályája elismeréseként” adnak neki életműdíjat. A színészt „a kortárs filmművészet egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb” színészének nevezték. A Solace Women's Aid szervezet azonban „félrevezetőnek” és „sértőnek” nevezte, hogy Depp életműdíjakat kap.

Depp 2020 novemberében vesztett egy újság ellen indított rágalmazási ügyben, miután a lap feleségverőnek nevezte. Ez a per is része volt Depp és exfelesége, Amber Heard különösen csúnyára sikerült válásának és évek óta folyó persorozatának, amelyben egymást oda-vissza vádolják bántalmazással és/vagy rágalmazással. Szintén novemberben lépett ki Depp a Legendás állatok-filmekből, miután a Warner Bros. megkérte rá, hogy távozzon. (BBC)