Nevet változtatott az ellenzéki frakciószövetség Pécsen

POLITIKA
2021 augusztus 12., 10:43
comments 2

Sajtótájékoztatón jelentette be Péterffy Attila pécsi polgármester és az ellenzéki frakciószövetség egy-egy tagja, hogy az eddig Mindenki Pécsért néven futó közgyűlési csoport mostantól a Pécs Jövője nevet viseli - írja a pecsma.hu.

link Forrás

A lépésre a pécsi ellenzéken belüli feszültség miatt volt szükség. A problémák akkor kezdődtek, amikor a DK visszahívta az alpolgármesterét, Bognár Szilviát. A helyi sajtó szerint a városvezetéssel romlott meg a viszonya. Nem sokkal később ez az ügy és egy új frakciószabályzat, amely megtiltotta volna a képviselőknek a különvéleményt a közgyűlésben, további ellenkezéseket szült.

Addig az ellenzéki képviselők a közgyűlésben egy frakcióban ültek. Ez a Mindenki Pécsért nevet viselte egy egyesület után, amelyet Mellár Tamás kampányában alapítottak még 2018-ban, és az országgyűlési képviselő a meghatározó vezetője. Az ő kezdeményezésére a fenti esetek után kizárták Péterffy Attilát az ernyőszervezetből. A Momentum három képviselőjén és az egykori DK-s alpolgármesteren kívül nem értettek egyet a várost vezető pártok Mellárék döntésével. Ők fognak ezentúl a Pécs Jövője frakcióban tevékenykedni.

Hozzájuk csatlakozott az egyetlen LMP-s közgyűlési tag, Kóbor József, aki bár támogatta az összefogást a 2019-es kampányban, nem indult velük közösen és nem ült be a frakciószövetségbe sem. Ő egy helyi zöld ügyekkel foglalkozó egyetemi tanár, akit az országos média akkor ismert meg, amikor kiosztotta Hoppál Pétert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.