Visszalépett az előválasztástól Bíró László

POLITIKA
2021 augusztus 15., 19:07

A „nemzet érdekében” visszalép az ellenzéki előválasztástól a jobbikos Bíró László.

A politikus Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületében indult volna, de Facebook-posztja szerint úgy döntött,„meghozza azt az áldozatot”, amiről úgy érzi, hogy „megköveteli a haza”, és visszalép, az előválasztáson pedig Jézsó Gábort, az MSZP jelöltjét támogatja, akiről úgy gondolja, alkalmasabb nála a Fidesz legyőzésére.

link Forrás

Bíró volt az ellenzék közös jelöltje a 2020-as időközi választáson. A jelölése utólag nagy feszültségeket keltett, amikor nyilvánosságra kerültek a képviselő kirekesztő és antiszemita kommentjei, amelyekért aztán később bocsánatot kért, illetve lehúzásgyanús varrodaprojektjéről is cikkeztek. Bíró akkor vereséget szenvedett a Fidesz jelöltjével, Koncz Zsófiával szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.