Az afgán ifjúsági válogatott focistája volt az egyik áldozat, aki lezuhant a kabuli reptérről induló gépről

külföld
2021 augusztus 20., 05:41

Zaki Anwari, az afgán ifjúsági futballválogatott játékosa volt az egyik áldozat, aki hétfőn lezuhant az amerikai hadsereg C-17-es repülőgépéről - közölte az afgán sportigazgatóság. Mint írták, Anwari több száz fiatalhoz hasonlóan megkísérelte elhagyni az országot egy jobb jövő reményében, de a gép felszállása után leesett és életét vesztette.

„Meghaltak és mártírhalált szenvedtek”

- írta a sportigazgatóság az áldozatokról.

photo_camera Zaki Anwari Fotó: GDPS.Afg / Facebook

Hétfőn drámai jelenetek zajlottak a kabuli reptéren, a tálibok elől menekülni próbáló afgánok minden létező módon próbáltak a gépre feljutni: voltak akik a kerekekbe, mások a motorba kapaszkodva. Emiatt figyelmeztető lövéseket is leadtak a katonák, és egy időre az evakuálást is le kellett állítani.

Az eset kapcsán Plankó Gergő írt Pont azt idézik fel a kabuli képek, amit Biden a legkevésbé szeretne című cikkében, Bede Márton cikke pedig a több tízezer kétségbeesett afgán meneküléséről szól.

(CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.