Kínában Hszi Csin-ping elnök gondolatait is beveszik a nemzeti tantervbe

külföld
2021 augusztus 25., 4:53
comments 4

Kínában felveszik a nemzeti tantervbe a „Hszi Csin-ping-i gondolatot”, jelentette be az ország oktatási minisztériuma kedden. Célja, hogy segítsen megalapozni a marxista gondolkodást az ország fiatalságában: így akarják elősegíteni azt, hogy a fiatalok hallgassanak a Kínai Kommunista Pártra, és kövessék, illetve ezzel növelnék a hazafias érzéseket is bennük.

photo_camera Fotó: XIE HUANCHI/Xinhua via AFP

Az elnök elképzeléseit arról, hogy milyen is a „kínai jellegzetességekkel átitatott szocializmus az új korszakban” már az általános iskolásoknak is tanítanák, egészen az egyetemig. A Hszi Csin-ping-i gondolat egyébként 2018 óta hivatalosan is az alkotmány része. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt