Maradnak a körúti bringasávok, de a Corvin negyednél 2×2 sávos lesz az autóút

közlekedés
2021 augusztus 26., 14:40
comments 6

A főpolgármester csütörtök délután előadást tartott a nagyberuházásokról és arról, milyen hatással volt a járvány a budapesti közlekedésre. Röviden: a közösségi közlekedés használata nagymértékben csökkent, a gépjárműforgalom pedig nagyon megugrott. A felnőtt bérletek eladása a felére csökkent. Ugyanakkor a biciklizők aránya is másfélszeresére nőtt.

Karácsony Gergely bővebben beszélt a korábbi bejelentéseiről, ezeket a javaslatokat terjesztik a szeptember 1-jei közgyűlés elé:

  • A 14 éven aluliaknak már a szeptemberi iskolakezdéstől ingyenes lesz a közösségi közlekedést;
  • úgy módosítják a nagykörúti lámpaprogramot, hogy az autós forgalomnak kedvezzen a villamos haladási idejének rovására. Ettől a főpolgármester 30 százalékos autós kapacitásnövekedést vár. Lehet, hogy az autósoknak kedvező lámpaprogram nem csak átmeneti intézkedés lesz;
  • megnyitják az autós átmenő forgalom felé az V. kerületi Honvéd és Nádor utcákat a Bajcsy-Zsilinszky út tehermentesítésére;
  • a Magyar Autóklub javaslata alapján a Corvin negyednél a Nagykörút 2×2 sávos lesz. Bár a biciklisáv elvileg ott is megmarad, így valószínűleg azon a szakaszon is felvezetik majd a járdára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.