Tantermeket és kollégiumi szobákat ajánlott fel a CEU a Freeszfe Egyesületnek

oktatás
2021 augusztus 27., 18:56
comments 4

Tantermeket ajánlott fel a CEU a Freeszfe Egyesület számára - jelentette be az egyesület Facebookon.

„Mivel az egyetemi autonómia és az oktatás szabadsága mindkét intézmény alapelve, ezért a Közép Európai Egyetem (CEU) úgy döntött, segít a Freeszfe Egyesületnek, így néhány tantermet ajánlott fel budapesti, belvárosi campusán” - írják. Ezeket a termeket a filmes hallgatók fogják használni, illetve néhány új, induló kurzus helyszínei is lesznek idén szeptembertől.

Ezenkívül a CEU Konferenciaközpont és Kollégium „magas színvonalú kollégiumi szobákat biztosít hallgatóinknak, illetve próbatermet színházi képzéseinknek”.

A Freeszfe nagyon hálás a segítségért. Azt írják, enélkül nem tudnák elkezdeni a következő félév oktatását, „sőt, a Freeszfe Egyesület első, szabad tanévét sem”.

Két hete derült ki, hogy szinte a teljes 2019-es filmes évfolyam otthagyja az SZFE-t, hogy a Freeszfe Egyesületnél tanuljanak tovább az Emergency Exit programban. Az egyetem új vezetése ekkor azt állította, hogy egy olyan „önképző egyesület” „édesgette magához” a diákokat, ami diplomát sem adhat ki. A 444-nek a Freeszfe egyik vezetője erről azt mondta, hogy az Emergency Exit programban a régi SZFE-n elkezdett munkát fogják folytatni a hallgatók a régi tanáraikkal, ezért pedig neves külföldi egyetemektől kapnak majd diplomát.

(via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt