Ákossal, Nagy Feróval és a Tankcsapdával hacacárézza végig az országot ősszel a kormány

szórakozás
2021 augusztus 28., 09:27

Annak ellenére, hogy minden jel szerint közeleg a járvány negyedik hulláma, a magyar kormány kitart amellett, hogy augusztus végétől október végéig ingyenes, közel 130 állomásos országos koncertsorozatot szervezzen. Ezekre a bulikra és kisebb falunapokra július végén összesen nyolcmilliárd forintot különítettek el, mert a kormány úgy érezte, hogy „a közösségi élet újraindítását és az összetartozás-érzés erősítését szolgáló könnyűzenei események és rendezvények, koncertek minél nagyobb számban történő megvalósulása, továbbá az előadó-művészeti és rendezvényszektor segítése aktív állami feladatvállalást és támogatást igényel”.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az oldalán most elárulta, hogy a bulisorozat hivatalos neve

Őszi Hacacáré,ami várakozásai szerint összehozza Magyarországot. Külön kiemelte, hogy a következő hetekben fellép Charlie, Király Viktor, Vastag Csaba, a Neoton, természetesen a Beatrice és Ákos, a Margaret Island, de a Tankcsapda sem marad ki az állami fellépésekből.

A Hacacáré honlapján további neveket és helyszíneket is megosztottak. Az oldal szerint a koncertek díjtalanul látogathatók, és az aktuális járványügyi szabályok szerinti kerülnek lebonyolításra, ami most annyit jelent, hogy a részvétel védettségi igazolványhoz kötött. Az oldalt a Magyar Turisztikai Ügynökség működteti.

Amikor a járvány alatt a kormány raktárkoncertekkel igyekezett támogatni a hazai szórakoztatóipart, kormányközeli vállalkozások szedték meg magukat. A Magyar Turisztikai Ügynökség akkor az Antenna Hungária Zrt.-t bízta meg a lebonyolítással, ami a propagandaplakátokat is gyártó Balásy Gyula cégeit szervezte be alvállalkozónak.

Most a falunapokra szánt pénzek kiosztását Gyopáros Alpár kormánybiztos és a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. intézi. Ezt a céget Lezsák Sándor népfőiskolája hozta létre, miután az intézményt Lakitelekre költöztették a Budai Vigadóból. A szervezésért Lezsákék cége további 86 millió forintot is kap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.