Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Ákossal, Nagy Feróval és a Tankcsapdával hacacárézza végig az országot ősszel a kormány

2021 augusztus 28., szombat 9:27
10

Annak ellenére, hogy minden jel szerint közeleg a járvány negyedik hulláma, a magyar kormány kitart amellett, hogy augusztus végétől október végéig ingyenes, közel 130 állomásos országos koncertsorozatot szervezzen. Ezekre a bulikra és kisebb falunapokra július végén összesen nyolcmilliárd forintot különítettek el, mert a kormány úgy érezte, hogy „a közösségi élet újraindítását és az összetartozás-érzés erősítését szolgáló könnyűzenei események és rendezvények, koncertek minél nagyobb számban történő megvalósulása, továbbá az előadó-művészeti és rendezvényszektor segítése aktív állami feladatvállalást és támogatást igényel”.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az oldalán most elárulta, hogy a bulisorozat hivatalos neve

Őszi Hacacáré,ami várakozásai szerint összehozza Magyarországot. Külön kiemelte, hogy a következő hetekben fellép Charlie, Király Viktor, Vastag Csaba, a Neoton, természetesen a Beatrice és Ákos, a Margaret Island, de a Tankcsapda sem marad ki az állami fellépésekből.

A Hacacáré honlapján további neveket és helyszíneket is megosztottak. Az oldal szerint a koncertek díjtalanul látogathatók, és az aktuális járványügyi szabályok szerinti kerülnek lebonyolításra, ami most annyit jelent, hogy a részvétel védettségi igazolványhoz kötött. Az oldalt a Magyar Turisztikai Ügynökség működteti.

Amikor a járvány alatt a kormány raktárkoncertekkel igyekezett támogatni a hazai szórakoztatóipart, kormányközeli vállalkozások szedték meg magukat. A Magyar Turisztikai Ügynökség akkor az Antenna Hungária Zrt.-t bízta meg a lebonyolítással, ami a propagandaplakátokat is gyártó Balásy Gyula cégeit szervezte be alvállalkozónak.

Most a falunapokra szánt pénzek kiosztását Gyopáros Alpár kormánybiztos és a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. intézi. Ezt a céget Lezsák Sándor népfőiskolája hozta létre, miután az intézményt Lakitelekre költöztették a Budai Vigadóból. A szervezésért Lezsákék cége további 86 millió forintot is kap.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt