Parragh László nem szeretné, ha a 9 éves kisfiát olyan tornatanár segítené fel a kötélre, akiről tudja, hogy a fiúkat szereti

oktatás
2021 augusztus 30., 15:44
comments 33
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon 2021. augusztus 30-án.
photo_camera Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon 2021. augusztus 30-án. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László a csongrádi Szentháromság téren tartott Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen a beszédében azt mondta:

„Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát (…) Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.”

Parragh előtte azt is mondta, hogy rengeteg saját neméhez vonzódó barátja van (ezt nagyon sok fideszes médiaszereplő szokta hangoztatni), kedveli is őket, az „egy csodálatos világ”, utána mégis felmondta a kormánypropagandát.

A szeged.hu azt írja, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy reagált: „Még mindig nincs szó a béremelésről, a túlmunkák kifizetéséről, hanem helyette van ez a nem létező probléma és ez az elképesztően műveletlen, primitív beszólássorozat, ami most már ezek szerint eljutott a pedagógusok nemi identitásáig. Akkor jelezzen bárki is problémát, hogy ha tényleges abúzusra kerülne sor, az a tilos és nem az, hogy bárkinek, bármilyen felnőttnek nemi irányultsága legyen.”

Egyébként ha egy tanártól megkérdezik egy iskolában, hogy milyen a nemi identitása, az egyértelműen törvényellenes, ezt utasítsa vissza, és jelezze, ha ilyesmi történne – kérte a PDSZ.

A tanévnyitót a helyi tévé is rögzítette, katonás rendben zajlott, 1:20:48-tól hangzik el Parragh homofób kijelentése:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.