Vizsgálatot indított a magyar McDonald's a videó miatt, amiben egy dolgozó a cipőjébe törli, majd szendvicsbe teszi a sajtot, és földről szedi fel a húst

gasztronómia
2021 augusztus 30., 14:20
comments 8

Hétvégén eredetileg a Redditre került fel az az azóta már törölt videó, amelyben egy magyar McDonald's konyhájában az látható, hogy egy dolgozó először a cipője talpához törli a sajtot, és úgy teszi bele a szendvicsbe, majd a földön forgat meg két húspogácsát, és utána rakja bele. A következő felirat volt a videón:

„Így kérjetek éjjel uborka meg hagyma nélküli szarokat, remélve, hogy friss lesz ❤️”.

A videót azóta már törölték Redditről, de Streamable-re is feltöltötték. Információink szerint az eset Budapesten, az Üllői út 133-137. alatti étteremben történt.

link Forrás

Megkérdeztük a McDonald's magyarországi képviseletét, hogy tudnak-e a videóról, és milyen lépéseket tesznek az ügyben. Válaszukban azt írták:

„Az említett videóról bejelentésen keresztül szereztünk tudomást. A belső vizsgálatot ezt követően haladéktalanul megkezdtük, ez jelenleg folyamatban van. Szeretnénk leszögezni, hogy a videón látható magatartás a hálózatunkban példátlan és teljes mértékben elfogadhatatlan.

A McDonald’s éttermeiben az élelmiszerbiztonságra és minőségbiztosításra kiemelt hangsúlyt fektetünk. Ezen a területen alkalmazott gyakorlataink az iparágon belül is kiemelkedőek, melynek során az egyik legszigorúbb nemzetközi élelmiszerbiztonsági rendszert alkalmazzuk. Munkatársainkkal szemben a magas minőség érdekében szigorú elvárásokat támasztunk, kollégáinkat folyamatosan képezzük, oktatjuk. Szigorú sztenderdjeink betartását, az említett gyakorlatok magas szinten történő megvalósítását rendszeres külső és belső auditokon ellenőrizzük.

Amennyiben a videó valódisága igazolást nyer, a vizsgálat eredményének megfelelően az érintett munkavállalókkal szemben a szükséges munkajogi lépéseket meg fogjuk tenni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.