„Na, megszólalt a kormány beteges hazudozóinak talán legnagyobbika” - szólt vissza Karácsony Palkovicsnak

szeptember 1., szerda 18:49
18

„A cirkusz folytatódik” - értékelte az atv.hu-nak Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Fővárosi Közgyűlés szerdai határozatát az atlétikai vb-ről, miszerint a főváros csak akkor támogatja a sporteseményt, ha megépül a Diákváros, és kormányzati pluszpénzekhez jut az egészségügyi ellátórendszer. Palkovics szerint komolytalan, hogy Karácsony a múlt héten még arról beszélt, megvétózza az atlétikai vébét, most mégsem szavaztatta meg a közgyűlést a vétóról.

Palkovicsnak Karácsony egyik korábbi nyilatkozatával is gondja akadt, amiben a főpolgármester Magyarország legfejleszthetőbb területének nevezte a Diákváros telkét, amire a kormány a kínai Fudan egyetemet építtetné. „Rossz érzésem kezd lenni. Az ember a főpolgármester úr nyilatkozata után hajlamos arra gondolni, hogy főpolgármester úrnak már nem is a Diákváros a fontos talán, hanem a telek. És luxus jachtkikötőket és luxusapartmanokat vizionál” - mondta a miniszter.

Karácsony Gergely erre a Facebookon válaszolt, azt írta, „na, megszólalt a kormány beteges hazudozóinak talán legnagyobbika. Palkovics úr, a kínai befolyásszerzésért felelős miniszter, aki már annyifélét hazudozott össze a Fudanról és a Diákvárosról, hogy legutóbbi egyeztetésünkön maga is csúnyán belezavarodott. És most ennek az embernek van képe arról beszélni, hogy a Diákváros helyére mi akarnánk »luxusapartmanokat«, vagy »luxus jachtkikötőket« . Vajon mire gondolhatott? Olyasmi luxusra, mint a miniszterelnök családjának hatvanpusztai birtoka?”

„A valóság az, hogy két dolog lesz, miniszter úr, és mi ennek szereztünk érvényt a mai Fővárosi Közgyűlésen. Az egyik, hogy Önök mindezért felelni fognak, vissza fogjuk szerezni a kínaiak hasznára kiszervezett közvagyont, nincs több luxusbirtok, se repkedés, se jachtozás, elszámoltatás meg jóvátétel, az viszont lesz. A másik, hogy nem a kínai egyetem, hanem a Diákváros fog megépülni, nem másért, hanem több tízezer magyar fiatal boldogulásáért. Én szóltam.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt