Oroszország katonai eszközökkel támogatja a fehérorosz diktatúrát

szeptember 1., szerda 13:32
4

Oroszország hamarosan katonai eszközöket, köztük repülőgépeket, helikoptereket és légvédelmi rakétákat szállít Fehéroroszországnak - közölte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök. „Oroszország a közeljövőben támogatni fog minket, nem mondom meg, hogy mekkora értékben, vagy pontosan mivel, de repülőgépek és helikopterek tucatjaival, illetve fontos légvédelmi fegyverekkel. Talán még Sz-400-as légvédelmi rendszerrel is. Nagy szükségünk lenne erre” - magyarázta Lukasenka. Ez az eddigi legnagyobb orosz támogatás a fehérorosz diktatúrának, ami tavaly erőszakkal verte le az elnökválasztás utáni tiltakozásokat.

Vlagyimir Putyin és Aljakszandr Lukasenka Fotó: SERGEI ILYIN/AFP

A két ország hadseregei szeptemberben nagyszabású közös hadgyakorlatra készülnek. Oroszország egyébként is biztonsági ütközőövezetként tekint Fehéroroszországra a NATO és az Európai Unió keleti határán. Aljakszandr Lukasenka szeptember 9-én találkozik Moszkvában Vlagyimir Putyinnal. (Reuters/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt