Szeptember közepétől elszállítási díjat kell fizetnie annak, aki nem a gyűjtőállomáson teszi le a bubiját

közlekedés
2021 szeptember 01., 16:35
comments 3

Szeptember 15-étől elszállítási díjat kell fizetniük azoknak, akik a MOL Bubikat használat után nem a gyűjtőállomáson rakják le, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. Ha a MOL Bubi informatikai rendszere lezárja a biciklibérlést, de a lezárás nem kijelölt gyűjtőállomáson történik, a felhasználó push üzenet és e-mail formájában kap értesítést erről. Az elszállítási díjat perc alapú használatként vonja le a rendszer a felhasználó bankkártyájáról az elszámoláskor.

photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A BKK ezzel a díjjal akarja megelőzni a helytelen használatot, mert az ilyen bringa üzemeltetési szempontból gondot okoz, hiszen addig kiesik a rendszerből, amíg a BKK megbízott partnere vissza nem viszi egy gyűjtőállomásra.

Szintén szeptember 15-étől egy regisztrációval - a korábbi négy helyett - legfeljebb két kerékpárt lehet felvenni, de bérlettel mindkettőt díjmentesen lehet használni a bérlés első 30 percében. Azért változtattak, mert a friss tapasztalatok szerint nem volt jellemző, hogy egy felhasználó kettőnél több kerékpárt béreljen.

A május 20-án indult három hónapos tesztidőszakban folyamatosan emelkedett a regisztrálók száma, és augusztus 31-éig napi 7-8 ezer bérléssel 684 ezerszer használták a közbringarendszert, amely így száz nap alatt meghaladta a 2015-ös év adatait, amikor 652 ezer alkalommal béreltek biciklit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.