Szerdára elérheti Ciprust a szíriai olajfinomítóból származó oljafolt

környezet
2021 szeptember 01., 05:57

Szerdára elérheti Ciprust az az olajszennyezés, ami a szíriai olajfinomítóból szivárgott ki, és folyamatosan terjed a Földközi-tengeren, jelentették a ciprusi hatóságok.

A szír hatóságok a múlt héten jelentették, hogy augusztus 23 óta egy 15.000 tonna üzemanyaggal töltött tartály szivárog a szíriai tengerparti Baniyas város olajfinomítójában. A szír hatóságok azt állították, hogy már orvosolják a problémát, de a műholdfelvételek elemzése szerint az olajszennyezés nagyobb, mint gondolták: körülbelül 800 négyzetkilométert fed le.

Az olajfolt jelenleg körülbelül 7 kilométerre van Ciprus partjaitól. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.