Videón, ahogy Orbán azt sulykolja: They are all muslims

2021 szeptember 1., szerda 17:30
65

„A történelmi példák mindig hasznosak, de a migránsok, akik most jönnek, mindannyian muszlimok” - mondta az Afganisztánból érkező menekültekről Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 2021-es Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. „Így tehát a római birodalom bukását felhozó analógiák kevésbé relevánsak, mint a magyarok és a balti (valószínűleg inkább: balkáni) országok tapasztalatai, akik korábban már álltak muszlim országok megszállása alatt. (...) És biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki itt ül, még a Vatikán is tudja, hogy azok, akik most jönnek, mind muszlimok, és megváltoztatják a kontinensünk összetételét. Ez kihívás a keresztény kulturális örökségünkre nézve.”

Videón pedig mindez így hangzott:

Bruno Maçães, aki portugál politikusból lett író, a Twitteren megdöbbentőnek nevezte a pillanatot, amikor Orbán a menekültek muszlim vallását sulykolja, és a közönség, köztük állam- és kormányfők, valamint az Európai Unió csúcsvezetői, teljes csendben hallgatják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt