Videón, ahogy Orbán azt sulykolja: They are all muslims

POLITIKA
2021 szeptember 01., 17:30

„A történelmi példák mindig hasznosak, de a migránsok, akik most jönnek, mindannyian muszlimok” - mondta az Afganisztánból érkező menekültekről Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 2021-es Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. „Így tehát a római birodalom bukását felhozó analógiák kevésbé relevánsak, mint a magyarok és a balti (valószínűleg inkább: balkáni) országok tapasztalatai, akik korábban már álltak muszlim országok megszállása alatt. (...) És biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki itt ül, még a Vatikán is tudja, hogy azok, akik most jönnek, mind muszlimok, és megváltoztatják a kontinensünk összetételét. Ez kihívás a keresztény kulturális örökségünkre nézve.”

Videón pedig mindez így hangzott:

link Forrás

Bruno Maçães, aki portugál politikusból lett író, a Twitteren megdöbbentőnek nevezte a pillanatot, amikor Orbán a menekültek muszlim vallását sulykolja, és a közönség, köztük állam- és kormányfők, valamint az Európai Unió csúcsvezetői, teljes csendben hallgatják.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.